Bavlněné povlečení: 10 důvodů, proč ověřená klasika stále vyhrává

Bavlna patří roky mezi nejpoužívanější a nejvíce rozšířené textilní materiály. Textilní průmysl by měl velký problém, kdyby bavlna zmizela z trhu. Její vlákna se nacházejí ve více než 50% vyráběných textilií. Navzdory různým alternativním materiálům, které si získávají popularitu, mnoho lidí stále důvěřuje ověřeným vlastnostem bavlny.

Bavlněné textilie se objevily poprvé již před více než 12 000 lety v Egyptě, proto i v současnosti se egyptská bavlna považuje za vrchol kvality.


Bavlna je variabilní textilie

Říká se, že každý spí tak, jak si ustele. Bavlna disponuje celou řadou kvalitních vlastností, pro které si stále množství lidí ustele právě v bavlněném ložním prádle. 

Poznat kvalitní bavlnu se může zdát náročné, ale pokud pověnujete pár minut navíc četbě štítku, nekoupíte levnou verzi, na níž se hned objeví žmolky. 

 

Bavlna se zpracovává různými postupy, proto se různé druhy povlaků, i když jsou ze 100% bavlny, na dotek liší. Známá technika je tzv. mercerování. Příze se natahuje v hydroxidu sodném, čímž se získá bavlna s leskem podobným hedvábí. 

Různé techniky znamenají i rozdíly v druzích vláken, proto na trhu najdete kromě ložního prádla z klasické bavlny i povlečení z bavlněného saténu, krepu či flanelu

hnede-bavlnene-povleceni-gabonga

Náš TIP na kvalitní bavlněné povlečení

 

Proč je bavlněné povlečení pořád nejoblíbenější?

1.Alergici vědí, jaké nepříjemnosti jim umí způsobit prach či roztoče, které se zachycují všude v místnostech. Právě bavlna má hypoalergenní účinky, proto je tato tkanina skvělou volbou pro lidi trpící alergiemi.

 2.Hospodyňkám šetří čas, protože její údržba je jednoduchá. Některé bavlněné povlečení si dokonce vůbec nevyžadují žehlení, zvláště ty krepové. Pokud máte doma vysokoškoláka, sbalte mu je na internát a máte po starostech. 

 3.Vlákna bavlny se vyznačují trvanlivostí a odolností, proto vám povlečení vydrží při správné péči roky. I při opakovaném praní si také drží barvu. 

 4.Léto je skvělé období roku, ale horké noci umí pořádně znepříjemnit spánek, kdy se kvůli teplu přehazujeme ze strany na stranu. Oblečte své peřiny do bavlněného povlečení, které vás příjemně zchladí.

5.Kvalitní bavlněné ložní povlečení má vynikající schopnost sát tělesnou vlhkost

6. Bavlna je v domácnostech využívána desítky let, kdy prací programy nebylo ještě promyšleně vyvinuty, ale zachovávala si kvalitu. Ani nyní nepotřebuje speciální proces praní, přesto neztrácí své vlastnosti a tvar

7. Jednou z největších výhod je cenová dostupnost. Když si porovnáte poměr kvalita a cena s jinými materiály, bavlna vás určitě přesvědčí svou rozumnou cenou

8. Tak jako bavlněné oblečení je velmi příjemné na nošení, vaše pokožka se potěší, pokud se ponoříte do spánku v bavlněné ložním prádle. 

9. Bavlna je čistě přírodní produkt, neobsahuje žádné chemikálie

10. Bavlna během spánku nedráždí pokožku, a proto se cítíte "jako v bavlnce". Její vlastnosti jsou dokonce využívány i ve zdravotnických materiálech.

 

Vyrábět kvalitní výrobky bez prvotřídního materiálu je nemožné. Proto si dáváme mimořádně záležet a pečlivě vybíráme produkty, na jejichž výrobu byla použita pouze kvalitní bavlna. Jsou příjemně hebké na dotek a vy si tak užijete maximální pohodlí během spánku. 

Nahlédněte k nám do e-shopu a vyberte si z aktuální kolekce.

>>> Ukažte mi nabídku ložního prádla <<<