Bambus je super, bambus je BIO. A co viskóza? Jaká je?

Viskóza je super, také BIO a je "naše". :-) Bambus je velmi populární. Setkáváme se s ním velmi často při ponožkách, ručnících a osuškách. Každý, kdo měl jednou možnost používat takový výrobek (ponožky, ručník, utěrky) si velmi pochvaloval. Proč? Neboť bambus je ...... takový a takový. Je výborný, je bio, ma vysokou savost.

Hlavní výhody ložního prádla s podílem viskózy:

  • povlečení s podílem viskózy není nutné žehlit
  • viskóza je přírodní BIO materiál
  • povlečení je velmi jemné a příjemné na dotek
  • toto povlečení s podílem 50% bavlna a 50 viskóza je vyráběno na Slovensku
  • jsou cenově dostupnější než bambusové povlečení
  • je při nich použité reaktivní barvení a drží barvu
  • mají jemný lesk

A slyšeli jste už o viskóze? Pravděpodobně asi ani ne. Pokud i tak lze velmi málo. Pokud jste v tomto tématu doma, tak to je super. Tento krátký článek je o tom, že poměrně ve velkém se firmy snaží iv textilním průmyslu prosadit něco revoluční, něco BIO. A zvolili si Bambus. Otázka zní: Proč právě bambus, když tu máme i viskózu.

Jak bambus, tak i viskóza se snadno mísí s bavlnou. Příze se nejčastěji používá k výrobě tkanin a hlavní důvod je lesk, který viskóza výrobkům dodává. Výrobky z viskózy jsou velmi příjemné na omak, mají dobrou savost a v kombinaci s bavlnou nemačkavost. Např., pokud je z tohoto materiálu vyrobené povlečení (obvykle je poměr 50% bavlna a 50% viskóza) nemusí se žehlit.

 viskozove-bio-povleceni-zelene-gabonga

Co je to tedy viskóza?

Viskóza je vlákno, které je vyrobeno na bázi regenerované celulózy. Samotná viskóza je čistá celulóza. Základní surovinou je nejčastěji buk, resp. bukové dřevo. To obsahuje 40 a více% celulózy. K výrobě 1 tuny vlákna je potřebného 6m3 dřeva a 2 tuny chemikálií. Jaké je povlečení nebo jiný textil, kde je podíl viskózy?

Materiály s klasickými viskózovými vlákny ocení jejich uživatelé pro jejich velmi dobré absorpční vlastnosti, které jsou dokonce lepší než u materiálů bavlněných. Materiály s viskózou jsou příjemné na pokožce, vzhledem se velmi blíží materiálem bavlněným a zároveň působí na dotek velmi měkce.

Viskóza je přírodní materiál a přes její vynikajícím vlastnostem v kombinaci s bavlnou ji do pozadí otiskem bambus. Bambusové ponožky, bambusové povlečení, bambusové plachty.

Přitom minimálně stejné vlastnosti nabízí i viskóza. Např. Povlečení v naší nabídce, které jsou velmi žádané a prodávané mají materiálové složení 50% bavlna + 50% viskóza. Jde o jednolícní ložní prádlo s příčnými proužky, která je velmi jemná a příjemná na pokožku. Nabízí vynikající komfort spaní a má vynikající zpracování se zipem.

 

Náš TIP >>> Proužkované povlečení z viskózy v jemné lila barvě na klasické lůžko